Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 700 gram
woda 1 litr
cebula biała 1 sztuka
marchew 1 sztuka
słonina 100 gram
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ziemniaki 4 sztuki
kości schabowe 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Marchew i ziemniaki obieramy. Kapustę odciskamy i kroimy. Cebulę kroimy w kostkę. Kości i marchew wkładamy do garnka zalewamy wodą ,dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy około 15 minut. Kiedy pojawią się "szumy" zbieramy, a następnie do garnka wrzucamy pokrojoną kapustę i cebulę, gotujemy około 1 godziny aż kapusta zmięknie. Po około 4o minutach do kapusty dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy kapusta będzie miękka, marchewkę wyjmujemy,ścieramy na tarce jarzynowej , dodajemy znowu do kapusty, którą doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Słoninę kroimy w kostkę i stapiamy na skwarki na patelni. Skwarkami posypujemy gotową zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 12.10.2014 20:29
moja ulubiona;)
2milutka 12.10.2014 17:11
pysznosci!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak