Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczki z kapusta i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
drożdże 6 dag
cukier 1 łyżeczka
margaryna 1 szt
mleko 1/2 szklanki
jajko 1 szt
kapusta kiszona 1/2 kg
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczki z kapusta i pieczarkami

Do miski wlewamy ciepłe mleko dodajemy drożdże łyżeczkę cukru - mieszamy posypujemy mąką i odstawiamy. Na stolnicę wsypujemy mąkę dodajemy sól morską do smaku. Dodajemy pokrojoną twarda margarynę i siekamy nożem. Dodajemy rozczyn - ugniatamy ciasto. Rozwałkowujemy kroimy na pasy ok 10 cm szerokości. Kapustę kiszona obgotowujemy - odcedzamy. Cebulę siekamy , pieczarki kroimy drobno. Na smalcu podsmażamy cebulę z pieczarkami , dodajemy obgotowaną kapustę - smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zimny farsz nakładamy na połówkę pasu ciasta , nakrywamy pustą strona zlepianym. Kroimy w kawałki. Układamy na blaszce , zostawiamy na 10 min do wyrośnięcia. Posypujemy pieprzem grubo mielonym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

quatro 26.10.2013 09:45
Bardzo takie lubię!
ana1 22.10.2013 15:06
przepysznie wyglądają
aisoglam 22.10.2013 13:06
Smakowite :)
Olga_SK 22.10.2013 12:29
Lubię takie faszerowane bułeczki :)
halina17 22.10.2013 11:13
Bardzo lubię kapuśniaczki.
gosia561 22.10.2013 10:54
di domowego barszczyku wprost idealne
gibli 22.10.2013 10:42
dobre są:)
dodi 22.10.2013 10:03
uwielbiam takie!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak