Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    300 g
  • ciasto francuskie

    1 op
  • oliwa

  • ziele angielskie

    2 szt
  • liść laurowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapuśniaczki z ciasta francuskiego foto
Kapustę płuczemy w zimnej wodzie jeśli jest za kwaśna i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Dodajemy liście laurowe i ziele i podlewamy wodą. Gotujemy aż kapusta będzie miękka od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą aby się nie przypaliła.
Krok 2 - Kapuśniaczki z ciasta francuskiego foto
Kapustę lekko studzimy i siekamy drobno, wyciagamy ziele angielskie i listki. Ciasto francuskie dzielimy na 2 równe części. Na jednej z nich układamy w odstępach porcje kapusty.
Krok 3 - Kapuśniaczki z ciasta francuskiego foto
Całość przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i przecinamy między porcjami kapusty.
Krok 4 - Kapuśniaczki z ciasta francuskiego foto
Brzegi łączymy dociskając widelcem.
Krok 5 - Kapuśniaczki z ciasta francuskiego foto
Całość smarujemy żółtkiem i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 20-25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 21.05.2015 15:23
na pewno pysznie smakują
[email protected] 31.03.2015 19:38
to lubię!!!!
olkaaa 15.02.2015 10:15
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat