Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek Gosi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa wieprzowa 1 laska
łopatka wieprzowa pół kg
marchewka 1 sztuka
sól
pieprz
pietruszka pół sztuki
mąka 1 łyżka
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
ziemniaki 3 sztuki
cebula pół sztuki
masło 1,5 łyżki
bulion 1 kostka
kapusta kiszona 1 litrowy słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek Gosi

Kapustę dokładnie wypłukać, odsączyć, podlać wodą i gotować na pół miękko. Włożyć do tego liść laurowy i ziele angielskie. W osobnym naczyniu gotować mięso pokrojone w kostkę wraz z kostką bulionową. Posolić do smaku. W innym naczyniu ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę, z pokrojoną także w kostkę marchewką i pietruszką. Gdy ziemniaki będą już pół miękkie, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Kapustę odsączyć z wody, wlać do tego mięso z połową wywaru. Ziemniaki z kiełbasą odcedzić i dodać do kapusty i mięsa. Wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, pokroić w kostkę cebulę i zarumienić na maśle. Cebulę dodać do kapusty a w pozostałości masła rozmącić mąkę. Lekko zrumienić i wszystko dać do kapusty i przyprawić pieprzem. Przełożyć do miseczek i posypać natką pietruszki (poszatkowaną).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 01.01.2014 08:41
dziękuję za miłe komentarze :D
PaniMISIOWA 27.12.2013 16:05
dawno nie jadłam
plocia 27.10.2013 12:16
Niam niam, kapuśniaczek uwielbiam
Kasnaj 04.01.2013 19:24
zjadłabym taki kapuśniaczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak