Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4,5 l
ziemniaki 3 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
korpus z kaczki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
pieprz
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kapusta kiszona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek

Kroki postępowania

1
Ziemniaki kroimy w kostkę i cebule. Marchewkę ścieramy na tartce, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Następnie korpus wkładamy i zalewamy wodą.
Krok 1 - Kapuśniaczek foto
2
Gotujemy tak zupę około 30 minut aż warzywa zmiękną.
Krok 2 - Kapuśniaczek foto
3
Dodajemy kiszoną kapustę i tak gotujemy około 15 minut aż kapusta będzie miękka. Następnie dodajemy przyprawy: kucharek, troszkę oregano i pieprz do smaku.
Krok 3 - Kapuśniaczek foto
4
Zupę podajemy ciepłą.
Krok 4 - Kapuśniaczek foto
5
Kapuśniaczek gotowy:)
Krok 5 - Kapuśniaczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 07.01.2014 13:32
uwielbiam taką zupkę
Michał2 07.01.2014 12:22
pyszna zupka
AnielskaSlodycz 06.01.2014 20:50
jutro będę taki jeść w domu.
idealme 06.01.2014 15:03
mniam pycha! :))
joanna__s 06.01.2014 15:03
Akurat dzisiaj wzięła mnie ochota na kapustę kiszoną. Dzisiaj surówka, a jutro taki właśnie kapuśniak.
Katarzyna54 06.01.2014 14:38
nie ma jak swojski kapuśniaczek
Rycerz
Rycerz 06.01.2014 13:54
Same pysznośći
Konczi 06.01.2014 13:50
lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak