Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuścianopieczarkowe pierogi z cebulką na maśle

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
wrzątek 250 ml
olej 1 łyżka
Farsz:
kapusta kiszona 3/4 kg
pieczarki 3/4 kg
cebula 6 sztuk
masło do smażenia 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: kapuścianopieczarkowe pierogi z cebulką na maśle

- kapustę od razu siekam na drobno i do garnka,gotować do miękości z 30 minut
- pieczarki ścieram na tarce i smażę je z cebulką pokrojoną drobno na łyżce masła (reszta masła do okrasy z resztą cebuli cebuli)
- kapustę odcedzić i dodać do pieczarek,dusić do odparowania wody,doprawić pieprzem,solą i wystudzić
- do mąki wlać olej i wrzątek-ja to ciasto robię w robocie
- dobrze ciasto wyrobić,jeśli za luźne dosypać mąki,jeśli za zbite to dolać wrzątku
- na blacie podsypanym mąką wałkować cienkie placki 2-3mm
- szklanką wykrawać kółka
- nakładać łyżeczką farsz i zlepić pierogi
- gotować we wrzątku,gdy wypłyną to z 3 minuty na małym ogniu
- polać je na talerzu okrasą z cebuli na maśle (cebula pokrojona i usmażona na maśle z solą i pieprzem do smaku)
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.07.2013 07:57
Świetne pierogi :)
MONIKA62 10.04.2013 09:36
Apetyczne pierożki:-)
ONY_za_kare 21.03.2013 08:09
fajne pierożki
pierniczkowo 20.03.2013 10:16
bardzo bardzo lubię:)
Kasnaj 11.02.2013 17:08
Mniam :)
Wacław 09.01.2013 14:16
pyszne danie !
treonina 05.01.2013 13:30
wspaniałe!
Botwinka 04.01.2013 15:23
oj zjadłabym takiego pierożka :)
IwonaKa 30.12.2012 15:49
smaczne,lubię tak przyrządzone pierożki
IwonaKa 30.12.2012 15:49
smaczne,lubię tak przyrządzone pierożki
Sylwia56
Sylwia56 25.12.2012 09:36
super
cukiereczek 25.12.2012 08:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak