Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściane kotlety z rodzynkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 1 sztuka
ryż 100 gram
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
rodzynki 30 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Dodatkowo

Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściane kotlety z rodzynkami

Ryż ugotować,cebulę pokroić w kostkę i zrumienić, rodzynki pokroić. Kapustę oczyścić, pokroić i ok. 20 minut gotować w osolonej wodzie. Odcisnąć z wody i drobno pokroić.

Do miski włożyć kapustę, ugotowany ryż, rodzynki, cebulę, bułkę tartą i jajko. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

Formować owalne kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.

Podawać z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 14.12.2014 09:52
mogą ciekawie smakować
krokus 14.12.2014 09:46
fajny przepis
Wafelek2601 14.12.2014 08:55
Świetny przepis
irenka 13.12.2014 22:38
super jedzonko
jola91 13.12.2014 20:45
Pomysłowe połączenie smaków
Aleksandra/Olcia 13.12.2014 19:17
super smakowite
engie23 13.12.2014 18:57
fajny pomysł
kasienka23 13.12.2014 17:05
robiłam dziś podobne tylko bez rodzynek, pycha!
Pietruszka 13.12.2014 17:02
ciekawy sposób na kolety z kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak