Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapucha w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 sztuka
łopatka wieprzowa 35 dag
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapucha w pomidorach

Kapustę szatkujemy i podgotowujemy. W tym czasie na dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę i łopatkę pokrojoną w średniej wielkości kostkę. Gdy mięso będzie miękkie zalewamy je pomidorami z puszki. Podsmażamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Odcedzoną kapustę przekładamy go garnka i zalewamy ją przygotowanym sosem. Całość jeszcze raz dokładnie mieszamy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy jako drugie danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 14.02.2015 15:24
Uwielbiam! Pycha! :)
Maridka19 14.02.2015 13:18
Bardzo smakowita :)
w mojej kuchni 14.02.2015 00:48
smaczna ta kapusta
Babeczka35 13.02.2015 21:05
Bardzo pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak