Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapucha na golonce z jałowcem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona
golonka wieprzowa 1
owoce jałowca 6 szt
ziele angielskie 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól
pieprz
cebula
czosnek ząbki 2
majeranek
oregano
przyprawa gyros
kminek

Porada

Kapusta to warzywo bardzo jesienne i najsmaczniejsze o tej porze roku. Jest również bardzo łatwe do przygotowania i bardzo uniwersalne.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapucha na golonce z jałowcem

Golonke moczymy w zimnej wodzie przez 15 min, potem odcedzamy, myjemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do dużego garnka.
Wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy przyprawy i zioła oraz cebule pokrojona w kostkę i czosnek posiekany.
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, kroimy na ćwiartki, pozbawiamy głąba, szatkujemy cienko i wrzucamy do garnka z golonką. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 2 godziny.
Po tym czasie mięso obieramy od kości, siekamy, wrzucamy do kapusty. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 03.11.2015 15:59
dziękuje :)
RenataZ-et 28.10.2015 16:45
super pomysł
Marta1986 28.10.2015 16:24
bardzo smaczne
dorota20w 28.10.2015 15:32
dziękuję :)
wyattearp 28.10.2015 13:59
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak