kanie w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kanie

    8 szt
  • jajko

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

    do smażenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusze kani opłukać i osuszyć a następnie oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać widelcem, grzyby zanurzać w jajku i obtaczać w bułce. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 13.09.2012 09:05
uwielbiam kanie
Betka 15.07.2012 00:18
pycha;)
Dorota59 14.05.2012 17:44
uwielbiam takie
Dorota59 14.05.2012 17:44
uwielbiam takie
romanrafal 07.05.2012 16:02
lubię to
RenataZ-et 02.02.2012 19:27
super
mic 30.01.2012 14:47
smaczne
octo 22.11.2011 18:26
fajny przepis tylko kanii juz nie ma:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat