Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie smażone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie 4 szt średnie
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
mleko 1 szkl
mąka
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie smażone

Zamiast kotletów schabowych,kotlety grzybowe . Kapelusze kani oczyścić przełożyć do miski,zalać mlekiem,odstawić do namoczenia na około 1,5 godz. Odcedzić kanie na sicie,osączyć. Obtaczać w mące,roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panierować kanie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz,smażyć kanie z obu stron na złoty kolor. Podawać na gorąco z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 28.10.2012 21:21
Bardzo apetyczne.Czy mogę sobie jedną wziąć?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak