kania smażona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kania

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • pieprz czarny

  • jajko

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby płuczemy. Duże kanie dzielimy na mniejsze części. Kanię układamy blaszkami do góry i posypujemy niewielką ilością starego żółtego sera. Przykrywamy drugą kanią i dociskamy. Panierujemy w roztrzepanym jajku z solą czosnkową i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 03.10.2013 15:13
ulubiiony grzyb

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat