Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kania smażona

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kania 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz czarny
jajko
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: kania smażona

Grzyby płuczemy. Duże kanie dzielimy na mniejsze części. Kanię układamy blaszkami do góry i posypujemy niewielką ilością starego żółtego sera. Przykrywamy drugą kanią i dociskamy. Panierujemy w roztrzepanym jajku z solą czosnkową i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 03.10.2013 15:13
ulubiiony grzyb

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak