Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowa pasta z curry i łososiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 2 sztuka
twaróg 1/2 kostka
cebula biała 1/2 sztuka
curry 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowa pasta z curry i łososiem

Łososia bardzo drobno rozdrabniamy. Dodajemy do niego twaróg i rozdrabniamy go widelcem na drobną masę. Obraną białą cebulę bardzo drobno siekamy. Następnie całość doprawiamy curry, solą i pieprzem. Łączymy z majonezem, śmietaną, ketchupem i bardzo dokładnie mieszamy.
Chłodzimy w lodówce i podajemy na kanapkach lub krakersach. Dodatkowo każdą z nich posypujemy drobno posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 30.01.2015 23:37
Fajny pomysł.
Kuchenka 30.01.2015 19:59
pysznie i zdrowo
ilka01 30.01.2015 17:53
super, chętnie wypróbuję :)
gosia561 30.01.2015 16:47
dobre na party
mzap88 30.01.2015 15:49
ale bym wcinała, pyszotA!!!!
erym 30.01.2015 15:49
zasypana zielenina, mmm cudnie!
Kuchnia Marty 30.01.2015 15:43
Super przepis! Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak