Kanapki Monte Christo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    1 bochenek
  • szynka

    100-200 g
  • serek topiony

    1 opakowanie
  • majonez

    1/3 opakowania
  • ketchup łagodny

    1/3 szklanki
  • bułka tarta

  • jajko

    1 szt.
  • curry

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba smarujemy majonezem i ketchupem. Na kanapkę z majonezem kładziemy plaster szynki. Na szynkę kładziemy plaster serka tostowego. Przykrywamy kromką z ketchupem.Jajo rozmącamy z przyprawą curry. Złożoną kanapkę maczamy w jajku. Panierujemy w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni , rumienimy z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 29.04.2015 15:12
wyglądają pysznie
Aleksandra/Olcia 29.04.2015 12:37
oj zjadłabym taką kanapeczkę
inka2012 29.04.2015 09:03
uwielbiam takie kanapki :)
Futka 29.04.2015 08:45
Świetne, smaczne i pożywne kanapeczki :)
gosia1988 28.04.2015 20:59
smaczna przekąska
pajbek 28.04.2015 20:54
Fajne jedzonko :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat