Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Kanapka” pomidorowo – szparagowa z mozzarelą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor malinowy 4 szt
mozzarella w kulce 4 szt
szparagi zielone 1 pęczek
bazylia świeża
ząbki czosnku 2 szt
sos balsamiczny
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: „Kanapka” pomidorowo – szparagowa z mozzarelą

Pomidory pokroiłem w dość grube plastry. Mozzarellę pokroiłem na plastry tej samej grubości co pomidory. Szparagi opłukałem, odciąłem końcówki, ugotowałem na parze ok. 10 minut.
Bazylię posiekałem, wymieszałem z pokrojonym czosnkiem, oliwą, solą i pieprzem.
Marynatą polałem ciepłe szparagi, delikatnie wymieszałem, aby pokryła całe szparagi.
Odstawiłem na ok. 15 minut.
Na talerzu ułożyłem plaster pomidora, na nim plaster mozzarelli, posmarowałem lekko marynatą ziołowo-czosnkowo, ułożyłem warstwę szparagów, przyciętych tak, aby główki lekko wystawały na zewnątrz, na to ponownie plaster pomidora, mozzarelli i ponownie posmarowałem marynatą, zakończyłem plastrem pomidora. Lekko docisnąłem, oprószyłem solą, świeżo mielonym pieprzem i lekko skropiłem oliwą oraz gęstym octem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 18.03.2017 14:55
fantastyczny pomysł :)
Edita 18.03.2017 11:51
pyszna
Aleksandra/Olcia 17.03.2017 18:10
przystawka idealna !
wyattearp 17.03.2017 17:17
smacznie wygląda
IZABELA29 17.03.2017 11:38
Fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak