Kanapka - na dobry początek dnia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kromka cienkiego pieczywa

    1 szt
  • rukola

    1 łyżka
  • 1 szczypta
  • suszone pomidory z czosnkiem

    1 szczypta
  • awokado

    1/6 szt
  • krewetki koktajlowe

    6 szt
  • kiełk

    1 łyżeczka
  • cytryna

    1/2 szt
  • przepiórcze jaja

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

krewetki zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu. po czasie solimy i skrapiamy lekko sokiem z cytryny. Rukolę myjemy , osuszamy i układamy na pieczywie. Jajko przepiórcze gotujemy na twardo. Kroimy na 4 części i układamy na rukoli. Awokado kroimy na malutkie kawałeczki i układamy na kanapce. Dodajemy przygotowane i ostudzone krewetki. Posypujemy suszonymi pomidorami i kiełkami. Zjadamy ze smakiem :))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 21.11.2011 19:29
dziękuję
Kate131 21.11.2011 07:19
super
Andzia1977 24.08.2011 21:31
wygląda przepysznie
novita23 20.04.2011 15:54
pyszniutka
aguus 16.04.2011 10:50
z taką kanapką aż miło zaczynać dzień
Henryka2 15.04.2011 20:06
Poproszę jedną,takie apetyczne!
Henryka2 15.04.2011 20:06
Poproszę jedną,takie apetyczne!
Henryka2 15.04.2011 20:06
Poproszę jedną,takie apetyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat