Kanapka bawarska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Bratwurst, precle i piwo!

Z Bawarią zawsze kojarzą mi się trzy rzeczy: bratwurst, precle i piwo, dlatego podczas komponowania tej kanapki nie mogło zabraknąć słonego i puszystego precla, który w połączeniu ze smażoną cebulką, kremowym serem, soczystym podpieczonym bratwurstem oraz kwaśną kiszoną kapustą zostaje okraszony słodka nuta musztardy z delikatnym aromatem piwa oraz słodyczą miodu. Jest to idealna propozycja dla miłośników górskich wycieczek oraz smakoszy złocistego trunku.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka preclowa

    1 sztuka
  • kiełbasa bratwurst

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • ser

    2 plastry
  • olej

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 szczypta
  • Musztarda z piwem i miodem Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, a następnie podsmaż bratwurst do momentu uzyskania złotego koloru.

2. Kiedy kiełbasa nabierze pięknego złotego koloru dodaj cebule, zmniejsz ogień, przykryj patelnie i duś przez 4 minuty.

3. Bułkę preclową przetnij na pół, posmaruj musztardą z piwem i miodem,.

4. Ułóż kapustę kiszoną, soczystego bratwursta, plasterki sera i przykryj drugą połówką pieczywa.

Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki? 

POBIERZ EBOOKA

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat