Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka bawarska

5.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Bratwurst, precle i piwo!

Z Bawarią zawsze kojarzą mi się trzy rzeczy: bratwurst, precle i piwo, dlatego podczas komponowania tej kanapki nie mogło zabraknąć słonego i puszystego precla, który w połączeniu ze smażoną cebulką, kremowym serem, soczystym podpieczonym bratwurstem oraz kwaśną kiszoną kapustą zostaje okraszony słodka nuta musztardy z delikatnym aromatem piwa oraz słodyczą miodu. Jest to idealna propozycja dla miłośników górskich wycieczek oraz smakoszy złocistego trunku.

Składniki:

bułka preclowa 1 sztuka
kiełbasa bratwurst 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ser 2 plastry
olej 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
Musztarda z piwem i miodem Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka bawarska

1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, a następnie podsmaż bratwurst do momentu uzyskania złotego koloru.

2. Kiedy kiełbasa nabierze pięknego złotego koloru dodaj cebule, zmniejsz ogień, przykryj patelnie i duś przez 4 minuty.

3. Bułkę preclową przetnij na pół, posmaruj musztardą z piwem i miodem,.

4. Ułóż kapustę kiszoną, soczystego bratwursta, plasterki sera i przykryj drugą połówką pieczywa.

Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki? 

POBIERZ EBOOKA

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak