Kanapeczki z łososiem i faszerowane jajka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kanapeczki z łososiem i faszerowane jajka
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kanapeczki z łososiem

  • sucharki

    1 opakowania
  • łosoś wędzony

    1 plaster
  • sałata

    1 szt.
  • pomidorki

    2 szt.
  • serek naturalny

    1 opakowanie
  • jajko

    5 szt.
  • pieprz

    1 szczypta
  • majonez

    2 duża łyż.

Farsz do jajek

  • żółtko jajek

    6 szt.
  • koperek świeży

    1 łyżeczka
  • łosoś wędzony

    1 plaster
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • rzodkiewka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kanapeczki z łososiem:
Rozkłądamy sucharki i smarujemy serkiem naturalnym, układamy na nich odrobinę zielonej sałaty, pokrojonego łososia, pomidora i dekorujemy odrobiną majonezu i pieprzem.

Jajka faszerowane:
Ugotowane na twardo jajka obieramy po przestudzeniu i kroimi na połowę. Wyjmujemy ostrożnie żółtka i siekamy je. Łososia oraz rzodkiewkę drobno siekamy.
Żółtka łączymy z majonezem, łososiem,koperkiem i rzodkiewką. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
W miejsca żółtek wkładamy farsz łososiowy. Dekorujemy majonezem i resztą pokrojonej rzodkiewki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat