Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapeczki z łososiem i faszerowane jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kanapeczki z łososiem i faszerowane jajka

Składniki:

Kanapeczki z łososiem

sucharki 1 opakowania
łosoś wędzony 1 plaster
sałata 1 szt.
pomidorki 2 szt.
serek naturalny 1 opakowanie
jajko 5 szt.
pieprz 1 szczypta
majonez 2 duża łyż.

Farsz do jajek

żółtko jajek 6 szt.
koperek świeży 1 łyżeczka
łosoś wędzony 1 plaster
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
rzodkiewka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapeczki z łososiem i faszerowane jajka

Kanapeczki z łososiem:
Rozkłądamy sucharki i smarujemy serkiem naturalnym, układamy na nich odrobinę zielonej sałaty, pokrojonego łososia, pomidora i dekorujemy odrobiną majonezu i pieprzem.

Jajka faszerowane:
Ugotowane na twardo jajka obieramy po przestudzeniu i kroimi na połowę. Wyjmujemy ostrożnie żółtka i siekamy je. Łososia oraz rzodkiewkę drobno siekamy.
Żółtka łączymy z majonezem, łososiem,koperkiem i rzodkiewką. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
W miejsca żółtek wkładamy farsz łososiowy. Dekorujemy majonezem i resztą pokrojonej rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak