Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaloryczna zupa ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt.
wędlina 1/2 kg/wędzona
włoszczyzna 1 pęczek
cebula biała 1 szt
rosół 2 litry (może być z kostki)
sól i pieprz do smaku
majeranek do smaku
olej 3 łyżki
natka pietruszki
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaloryczna zupa ziemniaczana

Wykonanie:
Wędlinę pokroić, wrzucić na rozgrzany olej, dodać pokrojoną włoszczyznę i cebulę i przysmażyć na rumiano. Następnie przełożyć do garnka, wrzucić ziemniaki, zalać gorącym rosołem i gotować do miękkości warzyw. Na końcu doprawić do smaku, posypać natka pietruszki. Podawać np. z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 30.08.2016 12:54
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak