Kaloryczna zupa ziemniaczana

Kaloryczna zupa ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    8 szt.
  • wędlina

    1/2 kg/wędzona
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • cebula biała

    1 szt
  • rosół

    2 litry (może być z kostki)
  • sól i pieprz

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • olej

    3 łyżki
  • natka pietruszki

  • grzanki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Wędlinę pokroić, wrzucić na rozgrzany olej, dodać pokrojoną włoszczyznę i cebulę i przysmażyć na rumiano. Następnie przełożyć do garnka, wrzucić ziemniaki, zalać gorącym rosołem i gotować do miękkości warzyw. Na końcu doprawić do smaku, posypać natka pietruszki. Podawać np. z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 30.08.2016 12:54
bardzo smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat