Kalmary z pysznym sosem jogurtowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalmary

    1/2 szt
  • jogurt naturalny

    1 szt
  • ogórek

    1/2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalmary mrożone wkładamy do piekarnika na kratce.
Pieczemy około 15 minut.

Przygotowujemy sos.
Jogurt naturalny mieszamy z ogórkiem startym na tarce o grubych oczkach. Do jogurtu dodajemy wyciśnięty czosnek, mieszamy, przyprawiamy do smaku przyprawą do tzatzików. Dokładnie sos mieszamy.

Kalmary wykładamy na talerze, podajemy z sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 04.11.2013 12:15
też je uwielbiam
msmariusz 04.11.2013 12:13
uwielbiam kalmary
magdziorka6 04.11.2013 08:02
chętnie bym spróbowała
paulina2157 04.11.2013 05:12
kalmary, pyszna sprawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat