Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepowe placuszki z cukini

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
kalarepka młoda 1 szt
cebula biała 1 szt
jajko 2 szt
mleko 2% 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepowe placuszki z cukini

Cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. posolić, odstawić na około 15 minut i odsączyć sok. Do cukini zatrzeć na dużych oczkach kalarepę i cebulę. Połączyć z jajkiem, mlekiem, przeciśniętym czosnkiem, bułka tartą i mąkami tak aby wyrobić dość gęste ciasto. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Smażyć z obu stron na rumiano. Serwować z śmietaną i pomidorkami, gulaszem lub czymkolwiek wg. uznania :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 11.04.2014 11:43
pycha ciekawe jak smakują
wyattearp 30.03.2014 12:08
świetnie wyglądają
Ania84 29.03.2014 21:20
mmmmmniami!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak