Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka z pulpetami drobiowymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 6 szt.
tłuszcz 2 łyżki
sól
orzechy włoskie 1 pęczek
mięso z kurczaka 30 dag
bułka czerstwa 1 szt.
mleko 1/2 szklanki
jajko 1 szt.
pieprz
natka pietruszki
mąka 1 łyżka
śmietana 1/3 szklanki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka z pulpetami drobiowymi

Wykonanie:
Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę, włożyć do garnka, zalać wrzącą osoloną wodą z tłuszczem, ugotować na półmiękko, następnie odcedzić. Mięso z kurczaka opłukać, pokroić, zalać wrzątkiem, dodać włoszczyznę( bez kapusty) ugotować do miękkości i doprawić do smaku solą. Mięso wyjąć. Rosół odstawić i przecedzić. Bułkę namoczyć w mleku, odsączyć , zmielić razem z mięsem, dodać jajko natkę pietruszki i dokładnie wymieszać ( w razie potrzeby dodać bułki tartej). Formować małe pulpeciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 21.05.2014 22:12
Smaczna zupka.
berys18 21.05.2014 16:02
ciekawe połaczenie
w mojej kuchni 21.05.2014 14:24
moje smaki w tej potrawie..
bhb8 21.05.2014 07:21
bardzo lubię kalarepkę do obiadów :) gotowana jest pyszna, pokrojona w takie plasterki jak na frytki :)
Konczi 21.05.2014 07:15
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak