Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka w sosie z bazyli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 300 ml
śmietana gęsta 4 łyżki
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
kalarepka młoda 4 szt.
olej z bazylią 5 łyżek
bazylia świeża 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka w sosie z bazyli

Wykonanie:
Bulion zagotować, dodać śmietanę cały czas mieszając. Doprawić pieprzem i wymieszać z posiekaną bazylią. Kalarepkę obrać, pokroić w grube plastry i smażyć na oleju z dodatkiem soli z obu stron na ciemne złoto. Następnie gotowe kalarepki włożyć do sosu i gotować przez 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 06.03.2015 22:14
lubię kalarepkę, wię w takim wydaniu też chętnie spróbuję
RenataZ-et 06.03.2015 20:05
super pomysł na kalarepkę
Agnieszka-87-25 06.03.2015 14:29
smaczne to jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak