Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa nadziewana mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 3 sztuki
mięso mielone wołowe 20 dag
jaja 1 sztuka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
cebula 1/2 sztuki
ser żółty 5 dag
olej do smażenia do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa nadziewana mięsem

Wydrążyć środek kalarepy, zostawiając warstwę ok. 1 cm grubości. Wnętrz pokroić drobno i zasmażyć razem z mięsem przez ok. 10 minut. Wcześniej dodać do mięsa 1 jajko, pieprz, sól, czosnek, bułkę tartą i pokrojoną cebulkę. Przygotowany (usmażony) farsz nakładać do kalarep. Na wierzch dodać starty lub pokrojony w plastry ser. Piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 11.09.2012 19:47
coś pysznego
1j1o1l1a1 10.09.2012 22:17
kuszące danie :)
Goya 10.09.2012 21:06
super
magdziorka6 10.09.2012 21:06
mam na nią chętke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak