Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa duszona z koperkiem - na kwaśno

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 2 duże
olej 3 łyżki
ocet jabłkowy do smaku
Koperek suszony Prymat
przyprawa do zup
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa duszona z koperkiem - na kwaśno

Kroki postępowania

1
Kalarepki obrać i zetrzeć na tarce o największych oczkach.
Ja rozdrabniam malakserem z tarczą ścierającą.
Krok 1 - Kalarepa duszona z koperkiem  - na kwaśno foto
2
Przełożyć na patelnię, polać olejem, płynną przyprawą do zup oraz posypać suszonym koperkiem.
Krok 2 - Kalarepa duszona z koperkiem  - na kwaśno foto
3
Wymieszać i dusić pod przykryciem prawie do miękkości.
Ja lubię, aby kalarepa pozostała al dente.
Krok 3 - Kalarepa duszona z koperkiem  - na kwaśno foto
4
Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz octem jabłkowym.
Przełożyć do salaterki, pozostawić do ostygnięcia i schłodzić przed podaniem.
Krok 4 - Kalarepa duszona z koperkiem  - na kwaśno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 04.02.2013 09:26
nie lepiej dodać świeży koperek ? ten suszony nie ma ani smaku ani zapachu....
gosia56 20.12.2012 15:34
super
jasiek 20.12.2012 13:58
doskonała surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak