Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ćwiartki z kurczaka
Kucharek przyprawa uniwersalna
koperek
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy, myjemy, dodajemy ćwiartkę z kurczaka, zalewamy wodą i nastawiamy wywar. Kiedy zaczyna się gotować dodajemy przyprawę kucharek
Krok 1 - Kalafiorowa foto
2
Kalafiora dzielimy na różyczki i myjemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 2 - Kalafiorowa foto
3
Kiedy mięsko będzie miękkie odcedzamy wywar i dodajemy kalafiora i ziemniaki.
Krok 3 - Kalafiorowa foto
4
Kiedy kalafior i ziemniaki będą miękkie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i posiekany koperek. Zabielamy śmietaną.
Krok 4 - Kalafiorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.06.2014 20:52
bardzo dobra zupka
Ola1young 29.06.2014 14:39
smaczna ,lekka zupa
pestka 29.06.2014 09:55
bardzo smaczna - lubię taką
ada.la 29.06.2014 09:06
taką też lubię
Krystyna32 29.06.2014 09:01
apetyczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak