kalafior z wody

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior oczyszczamy płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,gdy będzie miękki wyciągamy i dzielimy na różyczki.Następnie polewamy zrumienioną bułką wymieszaną ze stopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iza15 21.10.2011 11:56
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat