Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z sosem ziołowo – jajecznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
śmietany 2 łyżki
sól
jajko 2 szt
natki pietruszki, trybuli, szc 1 gałązka
kwaśnej śmietany 50 g
musztardy 1 łyżeczka
jogurt 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z sosem ziołowo – jajecznym

Kalafior umyć, oczyścić, podzielić na małe różyczki. Trochę osolonej wody wymieszać ze śmietaną, zagotować. Do wrzątku włożyć kalafior, gotować 10-15 minut. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, drobniutko posiekać. Zieleninę opłukać, przebrać, osuszyć i również drobno posiekać. Kwaśna śmietanę wymieszać z jogurtem, musztardą i odrobina soli. Dodać posiekaną zieleninę i kostki jajka. Przygotowanym sosem polać kalafior.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 19.03.2013 07:32
Bardzo smaczne
msmors 19.03.2013 07:02
ciekawy przepis
Piter 31 19.03.2013 06:52
Bardzo ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak