Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z mięsem mielonym i cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
mięso mielone 1 opakowanie
cukinia 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
ser żółty 1 kostka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z mięsem mielonym i cukinią

Kalafior pokrojony w różyczki delikatnie podgotowujemy. Gdy będzie lekko twardy odcedzamy go i umieszczamy w wysokim naczyniu żaroodpornym. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso mielone i drobno posiekaną cebulę. Doprawiamy je solą i pieprzem do smaku. Układamy je na kalafiorze. Umytą cukinię kroimy w bardzo cienkie paski i układamy je na wierzchu dania. Całość posypujemy startym na tarce serem.
Zapiekamy w piekarniku nastawionym na 180 stopni około 30 minut (sprawdzamy, ponieważ jest to czas przybliżony).
Jemy same lub z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 05.02.2015 16:21
trochę odmiany dobre
idealme 05.02.2015 15:07
trudno mi dostrzec to danie na zdjęciu :>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak