Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z jajkami - al'a jajecznica

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebla 2 szt
jajko 3 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kalafior 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z jajkami - al'a jajecznica

Kalafior podzielić na małe różyczki, umyć i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić.

Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Podsmażyć na maśle, włożyć różyczki kalafiora i podsmażyć. Jajka rozmieszać w osobnej misce, doprawić solą i pieprzem i wylać na kalafior. Smażyć mieszając aż się zetną jajka.

Podawać z chlebem lub z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 07.02.2014 08:57
Smaczne połączenie;)
pawel123 07.02.2014 08:51
smakowitości pychotka
Zdzisław 07.02.2014 08:43
dla mnie smaczne jedzenie
Ankha 07.02.2014 06:26
Też tak robię, gdy zostanie trochę kalafiora z obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak