Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kalafior z jajkami - al'a jajecznica

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebla
2 szt
jajko
3 szt
masło
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
kalafior
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z jajkami - al'a jajecznica

Kalafior podzielić na małe różyczki, umyć i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić.

Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Podsmażyć na maśle, włożyć różyczki kalafiora i podsmażyć. Jajka rozmieszać w osobnej misce, doprawić solą i pieprzem i wylać na kalafior. Smażyć mieszając aż się zetną jajka.

Podawać z chlebem lub z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 07.02.2014 08:57
Smaczne połączenie;)
pawel123 07.02.2014 08:51
smakowitości pychotka
Zdzisław 07.02.2014 08:43
dla mnie smaczne jedzenie
Ankha 07.02.2014 06:26
Też tak robię, gdy zostanie trochę kalafiora z obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak