Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z bułką tartą i masełkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt.
sól 1 łyżecz.
cukier 1 łyżecz.
masło 1/2 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z bułką tartą i masełkiem

Kalafior gotuję w wodzie z solą i cukrem. W międzyczasie przygotowuję polewę z bułki tartej i masełka. W tym celu na patelni rozgrzewam pół kostki masła. Na patelnię z rozpuszczonym masłem wsypuję stopniowo bułkę tartą i mieszam całość drewnianą łopatką. Smażę bułkę tartą na maśle przez kilka minut na niewielkim ogniu. Ugotowany kalafior odcedzam i przekładam na duży, płaski talerz. Polewam warzywo bułką tartą z masłem. Podaję kalafior z bułką tartą i masełkiem jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 07.10.2012 12:22
właśnie taki lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak