Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z bazylią i cebulą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
cebula 2 szt
masło 100 g
bazylia świeża 1 garść
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z bazylią i cebulą

Kalafior dzielimy na różyczki i blanszujemy w osolonym wrzątku przez kilka minut. Osączamy z wody.

Cebulę siekamy, szklimy na roztopionym maśle, dodajemy blanszowane różyczki. Cały czas mieszając, podsmażamy przez kilka minut, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Bazylię siekamy, dodajemy do całości i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 10.09.2016 12:30
Pysznie, smacznie i prosto :)
Wacław 10.09.2016 12:13
pyszna propozycja :-)
Konczi 10.09.2016 11:47
Apetycznie wygląda, pyszny :))
AZgotuj 10.09.2016 10:52
uwielbiam kalafiora i każdy sposób na niego inny niż znam jest do wypróbowania przeze mnie :)
Motorek 10.09.2016 10:13
wygląda super
Babeczka35 10.09.2016 08:06
Bardzo smacznie.:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak