Kalafior w skorupce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt.
  • mąka

    4 łyżki
  • mleko

    4 łyżki
  • jajko

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • woda

    1 garnek
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kalafior w skorupce foto
Kalafiora umyć, odłączyć na różyczki, ugotować na pół miękko w osolonej wodzie.
Krok 2 - Kalafior w skorupce foto
Z maki, mleka, jajka przygotować ciasto. Podgotowane kalafiorki obtoczyć w cieście i w bułce tartej.
Krok 3 - Kalafior w skorupce foto
Smażyć kalafiorki na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia.
Krok 4 - Kalafior w skorupce foto
Kalafiorki wyłożyć na papier by obciekły z nadmiaru tłuszczu, wyłożyć do miseczki, oprószyć solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
GOSIA18 15.08.2012 22:11
pysznosci, ja sie nigdy nie odwarzylam zrobic, bo wydawalo mi sie ze sie rozwala
elka4621 15.08.2012 21:32
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat