Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KALAFIOR W GALARECIE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
jaja 3 szt.
groszek konserwowy 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
rosół warzywny 2 szklanki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: KALAFIOR W GALARECIE

Wykonanie:
Kalafior oczyścić i ugotować. Ugotować również jajka, obrać i pokroić w grubsze plastry. Żelatynę namoczyć w dwóch łyżkach zimnej wody i rozpuścić w gorącym rosole warzywnym z odrobiną soku z cytryny. Do wypłukanych miseczek wlać na dno trochę galarety, włożyć plastry jajka, obłożyć różyczkami kalafiora i groszkiem-ostudzić. Następnie układać warstwami jaja, groszek i resztę kalafiora. Zalać pozostałą galaretką warzywną, ostudzić w lodówce i podać na sałacie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 16.05.2013 08:49
ciekawy pomysł, że też jeszcze nikt na niego nie wpadł :)
w mojej kuchni 16.05.2013 00:36
pomysł do wykorzystania
Megg 15.05.2013 21:40
super pomysł :)
owca441 15.05.2013 21:02
ciekawa propozycja
Papryczka 15.05.2013 20:43
fajna propozycja
mic 15.05.2013 20:36
jak tu zielono i smacznie.
idealme 15.05.2013 20:23
super przepis ! ;)
iwi 15.05.2013 20:15
Fajny przepis.
Gracer 15.05.2013 20:14
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak