Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowy biszkopt

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
kakao 1/2 szklanki
jajko 6
proszek do pieczenia 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowy biszkopt

Kroki postępowania

1
Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i kakao. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Krok 1 - Kakaowy biszkopt foto
2
Żółtka roztrzepujemy widelcem i dodajemy do nich proszek do pieczenia. Do białek dodajemy żółtka i powoli mieszamy.
Krok 2 - Kakaowy biszkopt foto
3
Na koniec dodajemy mąki wraz z kakao i delikatnie mieszamy łopatką. Biszkopt przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 40 minut w 160 stopniach.
Krok 3 - Kakaowy biszkopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 13.10.2013 14:28
ładny biszkopcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak