Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowo - migdałowy zajączek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szk
cukier puder 0,5 szk
jajko 2 szt
roztopione masło 0,5 szk
jogurt naturalny 3 łyżki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
migdały płatki 4 łyżki
tłuszcz do formy
b ułka tarta

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowo - migdałowy zajączek

W miseczce wymieszać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajka, jogurt, masło i kakao. Wszystkie składniki miksować przez 5 min. Dodać płatki migdałowe i wymieszać masę łyżką. Formę do pieczenia w kształcie zająca natłuścić i obsypać bułką tartą. Wlać masę do 3/4 wysokości formy. Piec ok. 35 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.07.2013 08:00
ładna jadalna dekoracja
Grazyna0211 21.03.2013 19:49
przydatny przepis zwłaszcza że Wielkanoc się zbliża
Katarzyna/kate1980 11.01.2013 20:24
ślicznie wygląda
treonina 09.01.2013 11:29
muszę kupić taką formę! piękny wyszedł
MAR3STA 07.01.2013 16:15
już niedługo przyda się przepis
kate.500 05.01.2013 21:57
sliczny
alaaa 04.01.2013 20:18
śliczny ja robiłam orzechowego
Wafelek2601 04.01.2013 09:47
Świetny
barbara11561 02.01.2013 14:18
już niedługo weźmiemy się za pieczenie mazurków i pięknych zajączków:)
babajaga1969 01.01.2013 14:13
śliczny - widzę, że wybiegłaś już w Wielkanoc - ale przy tak piękniej pogodzie...:))
olkaaa 01.01.2013 13:09
bardzo ładnie wygląda
Cukiereczek13 01.01.2013 13:01
jest piekny :)
angelika14 01.01.2013 11:38
ojejku już zajączki :0 ale za to ten jest piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak