Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe jemiołki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jogurt naturalny 300 ml
jajko 2 szt
kakao 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
olej 1/2 szklanki
cukier 100 g
cukier puder
serek mascarpone
cukier waniliowy 1 łyżeczka
draże

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe jemiołki

Kroki postępowania

1
Mąkę mieszamy z kakao, cukrem, cukrem z wanilią i proszkiem do pieczenia. Osobno mieszamy jajka z jogurtem i olejem. Do składników suchych dodajemy wymieszane składniki mokre i całość mieszamy do połączenia składników. Przygotowane ciasto nakładamy do papilotek lub foremek, do wysokości 3/4.
Krok 1 - Kakaowe jemiołki foto
2
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok 25 minut. Sprawdzamy wbijając patyczek, jeśli będzie suchy to babeczki są upieczone. Z serka mascarpone i cukru pudru robimy gęsty lukier, którym smarujemy ostudzone babeczki.
Krok 2 - Kakaowe jemiołki foto
3
Listki wycinamy z lukru plastycznego i układamy na babeczkach. Na każdej ukłądamy po 3 drażetki.
Krok 3 - Kakaowe jemiołki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 30.09.2013 09:16
pychotka mniam
Magula 29.12.2012 21:40
Dziękuję!
eMMe 29.12.2012 15:46
Świetne:)
meg1984 28.12.2012 23:54
Piękne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak