Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajzerkowa miseczka z jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerka 2 sztuki
jajko 2 sztuki
kiełbasa kawałek
sól
szczypiorek łyżka
masło
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kajzerkowa miseczka z jajkiem

Odciąć górę bułki, tworząc czapeczki. Środek bułki wydrążyć lekko. Bułkę w środku posmarować masłem. Kiełbaskę pokroić w talarki, ułożyć na dnie bułeczki. Następnie wbić jajko, doprawić solą, pieprzem i posypać serem. Włożyć bułeczki do nagrzanego piekarnika (najlepiej z opcją góra) i zapiekać aż białko się zetnie. Przed wyciągnięciem posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 22.02.2014 17:16
robię podobnie :)
Jadwiga/Jaga85 22.02.2014 15:34
SUPER!!!!!!!!!
Anna20 22.02.2014 15:33
fajny pomysł :)
kornelcia 22.02.2014 11:36
smakowity pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak