Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka z pieca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 szt
marchew 1 szt
miód 3 lyzka
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jabłko winne 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka z pieca

Wnetrze kaczki (oczyszczonej) posypujemy sola i pieprzem. Wierzch nacieramy pieprzem, sola i majerankiem. Odstawiamy na ok. 2 h w chlodne miejsce. Marchew myjemy, obieramy i tniemy na plastry. Jablka myjemy, 3 z nich obieramy i kroimy w cwiartki. Usuwamy gniazda nasienne i kroimy na czastki. Jablka posypujemy majerankiem i mieszamy z miodem. Kaczke napelniamy obranymi jablkami i marchewka. Rozciecie sznurujemy. Ukladamy kaczke w brytfannie i przykrywamy. Pieczemy ok. 1,5 h w temp. 190 stopni. Zdejmujemy pokrywe, obkladamy kaczke reszta jablek i pieczemy 30 min. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 26.10.2012 16:38
ja kupilem w Lidlu ;)
pacpaw 28.09.2012 23:56
od dwóch tygodni próbuję kupić kaczkę w Biedrze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak