kaczka pieczona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • por

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • czosnek

    4-5 ząbków
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kaczka pieczona foto
Kaczkę dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawy (papryka, sól, czosnek, pieprz, majeranek) wymieszać z oliwą i przygotowaną masą dokładnie natrzeć kaczkę. Odstawic do lodówki na minimum godzinę.
Krok 2 - kaczka pieczona foto
Pora umyć i pokroić w mniejsze kawałki, cebulę obrać i również pokroić. czosnek obraz z łupiny. Warzywami nafaszerować kaczkę.
Krok 3 - kaczka pieczona foto
Kaczkę piec w temperaturze 180 stopni co najmniej 1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 30.01.2014 09:38
bardzo dobra
Dorota59 04.12.2013 13:53
taka rumiana,że aż palce lizać
Krakowianka 08.08.2013 07:31
jeszcze nigdy nie piekłam kaczki - jakoś się obawiam ze wyjdzie mi twarda ;) musze twoj przepis wypróbowac !!
kasienka23 08.08.2013 07:20
pyszne kaczka!
Aleksandra/Olcia 07.08.2013 19:38
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat