Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
kaczka
2.1 kg -
Tymianek suszony Prymat
1 łyżeczka -
Majeranek suszony Prymat
4 łyżeczka -
masło
2 duża łyż. -
sól
3 szczypta -
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
2 szczypta -
olej
3 duża łyż.
Farsz:
-
wątróbka
500 g -
mięso mielone
200 g -
jajko
2 sztuk -
cebule
1 szt. -
masło 82%
120 g -
natka pietruszki
1 pęczek -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 duża łyż. -
sól
3 szczypta -
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
2 szczypta -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
2 szczypta
Sposób przygotowania
Wykonanie


Białka jaj ubić na sztywno ze szczyptą soli. Wątróbkę drobiową umyć, osuszyć, drobno posiekać i przełożyć do miski. Następnie dodać mięso mielone, startą na tarce o drobnych oczkach cebulę, żółtka jaj, roztarte masło, posiekaną natkę z pietruszki, bułkę tartą i ubite na sztywno białka.

Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się