Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kaczka duszona w winie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka
1 szt
mąka
2 łyżki
cytryna
1 SZT.
masło
do smaku
cukier
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
wino czerwone
250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka duszona w winie

Kaczkę dzielimy na porcję i obsypujemy mąką. Wrzucić ja na rozgrzany tłuszcz zarumienić i polać winem. Dusić aż będzie miękką. Do sosu który nam powstanie dodajemy cukier. Mięso na wierch pokropić cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.04.2011 20:34
to jest dobre!
malenkaaa_85 13.04.2011 13:36
Uwielbiam kaczke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak