Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabanosy w cieście francuskim

5.0
(73)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Banalnie prosta i smaczna przekąska do przygotowania w kilka minut. Polecam wszystkim co lubią podjadać kabanosy. Moje z chrupiącym ciastem francuskim, podane koniecznie z ketchupem.

Składniki:

kabanosy z beczki JBB 6 sztuk
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
sezam 1 łyżka
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kabanosy w cieście francuskim

Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski. Owinąć nimi kabanosy na całej długości i posmarować roztrzepanym jajkiem.

Obtoczyć w sezamie lub ziarenkach czarnuszki.

Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 *C. Piec przez 15 min.

Kabanosy przed pieczeniem można pociąć na mniejsze kawałki, tak jak chcemy. Podajemy z ulubionym ketchupem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dotamisio 18.02.2019 10:42
Szybko,smacznie:) pięknie podane!;) ja ketchup zastąpiłabym u siebie sosem czosnkowm;)
w mojej kuchni 10.01.2019 23:36
proste, smaczne, szybkie-takie lubię...
Babeczka35 08.01.2019 19:34
Super pomysł na przekąskę. Do tego sos czosnkowy.
Bożena Matuszczyk 07.01.2019 11:12
Bardzo smaczna przekąska, robiłam podobnie parówki cienkie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak