Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowy deser z bananami i żurawiną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 60 g
jogurt grecki 450 g
cukier 1 lyzeczka
żurawina suszona 2 garscie
banan 2 male szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowy deser z bananami i żurawiną

Jogurt grecki wymieszać z łyżeczką cukru, odstawić.
Płatki migdałowe wsypać na suchą patelnię i uprażyć na złoto. Wystudzić.

Na dno szklaneczek rozłożyć połowę jogurtu greckiego.
Na wierzch rozłożyć połowę żurawiny i połowę płatków migdałowych. Banany pokroić w plasterki, wrzucić do szklaneczek (odłożyć 3 plasterki do dekoracji).

Polać resztą jogurtu, wierzch posypać resztą żurawiny i płatków migdałowych. Udekorować szklaneczki bananem i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 25.10.2014 21:27
Pyszności;)
adelajda 25.10.2014 20:54
dobry deser
Katarzyna59 25.10.2014 18:23
bardzo apetyczny
mirosława4 25.10.2014 16:51
zjadłabym taki deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak