Jogurtowo-razowe ciasto z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna pełnoziarnista

    120 g
  • mąka razowa graham

    70 g
  • brązowy cukier

    70 g
  • jogurt naturalny

    250 g
  • olej rzepakowy

    1/3 szklanka
  • jajko

    2 szt
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • rabarbar

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche.

Łączymy je ze sobą.

Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Na wierzch układamy pokrojony w kostkę rabarbar.

Całość pieczemy około 25 minut w 190 stopniach.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 29.07.2012 20:20
pyszne i śliczne
iziona 29.07.2012 08:22
Pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat