Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowo-razowe ciasto z rabarbarem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna pełnoziarnista 120 g
mąka razowa graham 70 g
brązowy cukier 70 g
jogurt naturalny 250 g
olej rzepakowy 1/3 szklanka
jajko 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowo-razowe ciasto z rabarbarem

W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche.

Łączymy je ze sobą.

Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Na wierzch układamy pokrojony w kostkę rabarbar.

Całość pieczemy około 25 minut w 190 stopniach.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 29.07.2012 20:20
pyszne i śliczne
iziona 29.07.2012 08:22
Pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak