Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowo-pieprzowa ryba

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
jogurt naturalny 1 mały kubek
cytryna 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowo-pieprzowa ryba

Kroki postępowania

1
Do jogurtu dodajemy pieprz kolorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, wyciśnięty sok z cytryny i szczyptę ostrej papryki. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Jogurtowo-pieprzowa ryba foto
2
Opłukane filety nacieramy solą i pieprzem. Smarujemy jogurtem i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Pieczemy ok 15 - 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Krok 2 - Jogurtowo-pieprzowa ryba foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 23.06.2014 13:41
pomyslowo!
sylwia_sl 21.06.2014 20:27
Podoba mi się ten pomysł na rybę z jogurtem
krystyna330 21.06.2014 13:09
Pyszności :)
stan2401 21.06.2014 09:53
zjadło by się kawałek
Lidzia 21.06.2014 07:59
Pięknie się prezentuje.
Krzysztof15 21.06.2014 07:43
pyszna rybka
Adam/ZUB3R 21.06.2014 00:07
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak