Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowiec

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa jogurtowa

jogurt grecki 200 gram
cukier trzcinowy 150 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
wanilia 1/2 laska
wrzątek 200 mililitry

galaretki

galaretka truskawkowa 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka owoce leśne 1 opakowanie

Porada

przed pokrojeniem jogórtowca, , można zanurzyć naczynie w ciepłej wodzie, wtedy łatwiej go wyjąć

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowiec

Kroki postępowania

1
galaretki umieścić w płytkich salaterkach i zalać wrzątkiem, schować do lodówki do czasu aż stężeją (od 2 do 3 godzin). Po tym czasie wyjąć je i pokroić w kostkę i ułożyć w szklanym naczyniu.
Krok 1 - Jogurtowiec foto
2
zalać żelatynę wrzątkiem, mieszać aż się rozpuści, dodać wanilii i stopniowo jogurtu, zalać galaretki i schować do lodówki na około godzinę
Krok 2 - Jogurtowiec foto
3
wyjąć, pokroić, nałożyć na talerze i zjeść
Krok 3 - Jogurtowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 13.05.2016 22:24
fajne ciasto na upalne dni
Mama niejadka 13.05.2016 19:36
Pyszne ciasto
RenataZ-et 13.05.2016 17:23
bardzo lubi takie desery :)
AZgotuj 13.05.2016 16:22
lubię takie ciasta:)
mirosława4 13.05.2016 15:17
proste i smaczne
w mojej kuchni 13.05.2016 13:07
same pyszności deserowe
Futka 13.05.2016 12:54
Przepyszny deserek :)
tobi1989 13.05.2016 12:25
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak