Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe z jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 200 g
mąka krupczatka 100 g
mąka kukurydziana 50 g
cukier puder 100 g
cukier waniliowy 2 op.
masło 120 g
jogurt grecki 300 ml
proszek do pieczenia 1 op.
jajko 3
jabłka prażone 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe z jabłkami

Masło rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem do miski.
Jaja roztrzepać z cukrem pudrem i ostudzonym płynnym masłem, wymieszać z jogurtem.
Do sypkich składników wlać mokre i wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji, najlepiej łyżką (zamiast miksera), tyle tylko, żeby składniki się połączyły.

Wylać ciasto do średniej prostokątnej foremki natłuszczonej i posypanej bułką tartą - na wierzchu ułożyć paskami jabłka ze słoika.
Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 170-180*C i piec 40-50 minut, w zależności od szerokości blaszki.
Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 18.12.2012 06:14
dobre
Magda24 17.12.2012 23:24
smaczne
Iwka 17.12.2012 21:55
super
IwonaKa 17.12.2012 21:43
niebo w gębie
Simeo 17.12.2012 21:34
apetycznie wygląda
angelika14 17.12.2012 21:08
takie ciasto to raj na ziemi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak