Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe racuchy.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jogurt truskawkowy 300 g
jajko 1 sztuka
cukier 3 łyżki
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe racuchy.

Kroki postępowania

1
W jednym naczyniu trzepaczką mieszamy mąkę, jajko, jogurt (można wybrać swój ulubiony smak), cukier i sodę (można zastąpić ją proszkiem do pieczenia). Mieszamy dość intensywnie, by składniki połączyły się dokładnie tworząc jednolitą masę.
Krok 1 - Jogurtowe racuchy. foto
2
Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładamy łyżką porcje ciasta.Smażymy na małym ogniu z obu stron.
Krok 2 - Jogurtowe racuchy. foto
3
Po usmażeniu każdy racuszek kładziemy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Można podawać z dowolnymi dodatkami. Polecam z bitą śmietaną lub musem z truskawek potraktowanych blenderem.
Krok 3 - Jogurtowe racuchy. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.05.2013 07:29
Świetne racuszki :)
Zosia1 12.04.2013 23:27
na pewno bardzo smaczne
sunnymood 09.02.2013 14:37
cudne
gosia1988 29.01.2013 19:48
świetne
agnieszka214 31.12.2012 14:06
proste i smaczne
Dorian 05.12.2012 08:06
super
ilka_86 27.11.2012 14:42
pyszne placuszki
babajaga1969 27.11.2012 13:36
Też lubię owoce traktować blenderem :)) - a racuszki są rewelacyjne :))
Poison1988 27.11.2012 12:34
świetny przepis :) koniecznie będę musiała wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak