Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyny z jabłkiem pod kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

jeżyny 1 szklanka
jabłko sztuka
skórka z cytryny 1/2 łyżeczka
cynamon szczypta
cukier 2 łyżeczki

kruszonka

cukier 25 gram
masło 25 gram
mąka 40 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyny z jabłkiem pod kruszonką

Kroki postępowania

1
Jabłko obrać i pokroić w kostkę, jeżyny umyć. Składniki kruszonki zagnieść i odstawić do lodówki. Składniki owocowe przełożyć do miski, dodać skórkę z cytryny, cukier, cynamon i wymieszać całość.
Krok 1 - Jeżyny z jabłkiem pod kruszonką foto
2
Owoce przełożyć do kokilek lub jednego większego naczynia.
Krok 2 - Jeżyny z jabłkiem pod kruszonką foto
3
Całość posypać kruszonką pozostawiając większe kawałki. Piec w 180st. C przez ok. 20 min.
Krok 3 - Jeżyny z jabłkiem pod kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 09.08.2015 17:08
smacze zapewne na zimno i ciepło
Stenka 21.07.2015 20:06
fajny przepis
Ilona_eS 12.04.2014 16:29
wyglada apetycznie, skusiłabym sie:)
Jusiaa 12.04.2014 15:55
Coś fajnego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak